Noppenpagina
Image default
Recreation / Motorcycles

Draadalg bestrijden? Volg het vijverhandboek!

Het is een grote ergernis wanneer u over een vijver beschikt: draadalg bestrijden. Gelukkig biedt het vijverhandboek manieren om draadalg tegen te gaan. Je kunt draadalg herkennen aan de groene laag aan de vijverwand tussen de waterplanten. Het moeilijkste deel aan het verwijderen van draadalg is om de achterliggende oorzaak van de groei te achterhalen. Gelukkig biedt het vijverhandboek een handleiding om de draadalg zo goed mogelijk te bestrijden. Ook staan er op de website van het vijverhandboek andere handige handleidingen voor het onderhouden van uw vijver en manieren hoe u uw vijver aanleggen kan.

Draadalg bestrijden met langdurig resultaat

Zoals eerder genoemd is het bestrijden van draadalg niet heel gemakkelijk. Draadalg bestrijden moet aan meerdere kanten van de vijver gebeuren. Het doel van het bestrijden van draadalg is om de algen die in de vijver zitten te doden. Dit kan ten eerste gemakkelijk met de hand of een hark, maar dit is niog niet voldoende. Op de website vindt u de verdere stappen. Daarnaast is het ook belangrijk om de achterliggende oorzaak te vinden van draadalg. Zo kan het zijn dat er te weinig zuurstofplanten in de vijver zitten. In de handleiding van het vijverhandboek vindt u informatie over het herkennen van de draadalg aan het uiterlijk en de groeiwijze, hoe u de oorzaak van de groei kunt achterhalen en hoe u draadalg het beste kunt bestrijden. Tenslotte kunt u, als u geen groene vingers hebt, kiezen voor het product Draadalg-in-één, waarmee het wat eenvoudiger wordt om draadalg te bestrijden. 

Andere handige informatie tegen draadalg

Op de website van vijverhandboek staat niet alleen informatie over draadalg bestrijden, maar ook een checklist, een link naar informatie over hoe u draadalg kunt voorkomen, hoe u draadalg kunt herkennen en hoe u draadalg biologisch kunt bestrijden. Daarnaast staan er op de website van het vijverhandboek ook andere handige tips om problemen met de vijver op te lossen of om u te helpen bij andere moeilijkheden met uw vijver. 

Het vijverhandboek is gemaakt door ervaringsdeskundigen die u graag willen helpen bij vijverproblemen of als u simpelweg advies nodig heeft. Via het contactformulier op we website www.vijverhandboek.nl kunt u contact opnemen.